Harga Lesen Mahal!

Sambil_sambil online semalam, ternampak statement
"Harga Baru Lesen Kereta dan Motor Bermula JULAI 2014"
oyeah!!Harga Lesen naik.Ingatkan harga barangan n minyak petrol je naik, rupanya, Nak ambil lesen kereta pun naik.. daebak la !

harga lesen kereta dari Rm1300 --> Rm 2000

harga lesen motor dari Rm600--> Rm 1050

dan...dan...dan... paling terkejut, harga lesen kereta yang dikatakan naik mulai julai tu,naik sampai Rm2k!!!

RM2K??? mahalnya, Rm 2k tu rasanya dapat menampung perbelanjaan 1 semester saya di UNIMAS sana.. Terbantut niat nam ambil lesen kereta masa cuti semester nie, kena kumpul duit dulu, baru boleh ambil.. kerja dulu la nampak gayanya baru boleh amik kot..
Tapi, kawan den kata, setiap tempat berbeza harganya, kalau berbeza bolehlah ambil kat tempat lain yang murah sedikit harganya seiringlah dengan kemampuan kami sebagai pelajar.

Tapi, kesian pada rakyat, especially, golongan muda yang kurang berkemampuan untuk memiliki lesen kereta, bukankah itu satu beban bagi mereka? Elok_elok diorang berniat mahu ambil lesesn, terus terbantut nak ambil, sebab tak mampu untuk ambil kerna terlalu mahal sangat! Kalau mahu naik kan boleh, tapi berpada_padalah.

Bila baca komen pada Artikel yang disebutkan di atas tadi tu, ramai menyatakan, ada yang rela kena saman dari ambil lesen, da uh nak ambil lesen mahal teramat. Kesian rakyat..
Moga PM kita prihatin akan isu tersebut dan berbincang semula relevant ka harga begitu?p/s:: Lepas ini kita naik basikal jelah, harga lesen naik, minyak naik, kihkih. ::


Tak kan baca je kot! komenlah sekali :)

'>

0 Pengkomen Terhebat:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...